Tripti Joshi (Editor)

Max Payne (film)

Updated on
Share on FacebookTweet on TwitterShare on LinkedInShare on Reddit
Covid-19
4.8 / 10 voturi Alchetron 3 Votes
4.8
3 Ratings
100
90
80
71
60
50
41
31
20
10
Rate This

Rate This


Regizorul   John Moore
Adaptat de la   Max Payne
Țara   Canada Statele Unite
5,4 / 10 IMDb


Genul   Acțiune, Crime, Drama
Durata  
Limba   engleză
Posterul filmului Max Payne (film)
Data lansării   pe 17 octombrie 2008 (2008-10-17) (United States)
Bazat pe   Max Payne de Remedy Entertainment
Writer   Beau Thorne (scenariu), Sam Lake (joc video de Remedy Entertainment și 3-D Realms Entertainment)
Genuri   Action Film, Thriller, Film de Noir, Criminal Fiction, Actiune / Aventura, Criminal Thriller
Distributie:   Mark Wahlberg (Max Payne), Mila Kunis (Mona Sax), Beau Bridges , Chris Bradura, Chris O'Donnell (Jason Colvin), Donal Logue (Alex Balder)
Filme similare   Golgo 13: Kowloon Assignment ,Omul cu arma de aur , domnul și doamna Smith , din Rusia cu dragoste , trăiți doar de două ori , John Wick
Tagline   Când un om a pierdut totul. El are doar răzbunare

Max trailer de film payne


Max Payne este un film thriller de acțiune neo-noir din Canada, din 2008, bazat pe seria de jocuri video de același nume dezvoltată de Remedy Entertainment și publicată de Rockstar Games. A fost scris de Beau Thorne și regizat de John Moore. Filmul îl numește pe Mark Wahlberg în rolul principal, Max Payne, Mila Kunis ca Mona Sax, Ludacris ca Jim Bravura și Beau Bridges ca BB Hensley. Filmul se învârte în jurul răzbunării, concentrându-se pe călătoria unui polițist în lumea interlopă criminală din New York, investigând moartea soției și copilului său.

Contents

Scenele de film Max Payne (film)

Filmările au avut loc între martie și mai 2008. Efectele vizuale au fost folosite în multe scenarii de-a lungul filmului. Max Payne a fost lansat pe data de 16 octombrie 2008 în Australia, cu o zi înainte de data lansării Statelor Unite. Recenzile din SUA au fost în mare parte negative pentru lipsa dezvoltării caracterului și a originalității printre numeroasele diferențe față de jocul video pe care se bazează. În ciuda revizuirilor negative, filmul a reușit să câștige primul loc la box office în weekendul său de deschidere și să câștige peste 85 milioane de dolari în întreaga lume. Max Payne a fost lansat pentru casa video pe 20 ianuarie 2009.

Scenele de film Max Payne (film)

Max trailer film payne


intrigă

Scenele de film Max Payne (film)

Detectivul Max Payne (Mark Wahlberg) este un veteran de trei ani în Unitatea de Caz Cold NYPD, consumat în mod privat de investigarea și găsirea ucigașului soției sale Michelle și a copilului lor. Pliantul lui Max, Trevor, furnizează informații care îl conduc pe Max la trei dependenți de droguri într-o gară goală. Încearcă să-l jefuiască pe Max într-o baie; în schimb, Max interoghează pe unul dintre ei despre crima familiei sale, fără rezultate. În timp ce unul dintre dependenții de droguri fuge, el este atacat de creaturi omenești umbroase și aripi și este lovit de un tren. În apartamentul lui Trevor, Max se întâlnește pe Natasha Sax (Olga Kurylenko), care se contrazice cu sora ei, Mona (Mila Kunis). Când Natasha furtună, Max îl caută în spate, în cazul în care divizii folosesc drogul "Valkyr". Max se confruntă în tăcere cu Jack Lupino (Amaury Nolasco), dar Natasha îl duce pe Max la petrecere. Max remarcă tatuajele Natashei și dorește informații despre ei, invitându-i înapoi în apartamentul său; totuși, Natasha încearcă să-i seducă pe Max și face comentarii insensibile despre soția sa și o dă afară. Natasha pleacă printr-o alee și este atacat de creaturi umbroase înaripate.

Scenele de film Max Payne (film)

În dimineața următoare, Natasha este găsită moartă, iar portofelul lui Max este descoperit la locul crimei. Max devine principalul suspect în acest caz, cu vechiul său partener, Alex Balder (Donal Logue), care a participat la anchetă. Alex observă că tatuajul pe brațul lui Natasha este similar celui găsit în dosarul de caz al soției lui Max și încearcă să îl contacteze pe Max, dar fără să primească niciun răspuns, pleacă repede pentru apartamentul lui Max. Când Max ajunge acasă, el găsește ușa întredeschisă, apartamentul răscolit și Alex stând mort înăuntru și, după cum investighează Max, el este bătut din inconștiență din spate.

Scenele de film Max Payne (film)

Max se trezește într-un spital cu prietena sa de încredere, BB Hensley (Beau Bridges), fostul partener al tatălui său în NYPD, lângă patul lui. Hensley este acum șeful securității companiei farmaceutice Aesir Corporation. Max părăsește spitalul devreme pentru a-și respecta respectul față de Alex, dar este dat afară de soția lui Alex (Alexei Furtado), supărată de Alex. Fiind interogat de locotenentul Jim Bravura (Ludacris), Max se plimba și caută biroul lui Alex, găsind numele lui Owen Green în dosarul cazului Natasha. Mai târziu, Max se confruntă cu Mona, care presupune că Max și-a ucis sora, dar Max o convinge să-l ajute să găsească ucigașul real. Ei găsesc Green (Joel Gordon), dar nu-l pot salva, deoarece Green a fost halucinant și, ca urmare, cade dintr-o clădire până la moarte.

Scenele de film Max Payne (film)

Max și Mona vizitează salonul de tatuaj al lui Natasha, în cazul în care artistul tatuaj le spune că tatuajul lui Natasha reprezintă aripile unei Valkyrie, care, în mitologia nordică, sunt creaturi care decid soarta războinicilor în luptă. Max apoi merge să scoată unele lucruri ale lui Michelle din depozit și ajunge să descopere că documentele de la care lucra la Aesir Corporation au dispărut. Max interoghează fostul supraveghetor al lui Michelle, Jason Colvin (Chris O'Donnell), în biroul său din Aesir și află că Michelle era asociat cu un contract militar pentru a crea super-soldați folosind drogul extrem de dependență Valkyr. Doar câteva subiecți au prezentat rezultate pozitive; restul a văzut halucinații și, în cele din urmă, a devenit nebun, astfel încât proiectul a fost reziliat. Jason este de acord să depună mărturie, atâta timp cât Max îl protejează de cel pe care Jason îl numește "omul care ți-a ucis soția": Max este de acord și începe să-l escorteze pe Jason din biroul său, dar o echipă SWAT (de fapt, contractori Aesir) uciderea lui Jason și atragerea atenției lui Bravura. Dupa o intensa lupta, Max il scapa de dovezi si arata filmul lui Mona: explica proiectul Valkyr - Lupino este un fost Marine si marturia lui explica faptul ca, in timp ce ia droguri, Lupino se simte invincibil, fara efecte secundare (spre deosebire de majoritatea celorlalti subiecți de test). Max colțuri Lupino în ascunzătoarea lui depozit, și în timpul luptei lor, înfrângerea lui Max pare să fie sigur până când vine BB, uciderea Lupino și bate Max inconștient în care pleacă.

Scenele de film Max Payne (film)

BB explică faptul că vinde Valkyr și recunoaște că a ucis-o pe Michelle pentru că ea a găsit în mod inadecvat documente incriminatoare. BB intenționează să-l înnece pe Max în râu, cu o greutate fixată pe gleznă și pe Valkyr în buzunar, sperând să o arate ca o sinucidere indusă de droguri, dar Max se rupe liber și se scufundă în râul înghețat. El se gândește la sinucidere, dar aude vocea soției sale, care îi spune: "Nu încă, Max." El înoată la țărm și, pentru a preveni hipotermia, consumă ambele flacoane de Valkyr, transformându-se într-un super-soldat cu viziuni despre Valkyries. Max urmează BB înapoi la clădirea Aesir. Asistat de Mona, el își împușcă drumul prin angajații de securitate ai Aesir, în cele din urmă confruntându-se și ucidându-l pe BB pe helipadul clădirii. Răzbunarea lui este completă, cade în genunchi, gata să moară. El vede o viziune a soției și a copilului său, zâmbind. El vine, când soarele trece prin nori și o echipă SWAT îl înconjoară.

Scenele de film Max Payne (film)

Într-o scenă post-credință, Max se întâlnește cu Mona la un bar, unde îi arată un articol despre ziarul despre creșterea prețului acțiunilor lui Aesir, cu o imagine a CEO-ului Nicole Horne, probabil următoarea țintă.

arunca

 • Mark Wahlberg ca detectiv Max Payne: Un polițist din NYPD care se va răzbuna împotriva ucigașului familiei sale. Când Wahlberg a citit scenariul, a crezut că a fost "minunat", dar a fost atent că a fost bazat pe un joc video. In timp ce-si descrie rolul, Wahlberg a spus: "Probabil este unul dintre rolurile pe care le-am jucat, dar si cel mai stratificat, aici fiind un tip foarte fericit care a lucrat intr-o slujba tare, a avut o familie frumoasa. A luat-o razna, totul e condus de emotie.
 • Beau Bridges ca BB Hensley: Fost partener al tatălui lui Max Payne, de la pensionare. Bridges nu auzise niciodata de joc, dar din moment ce copiii lui au fost incantati sa invete despre rolul pe care l-au convins, acesta ar fi un film mare.
 • Ludacris ca locotenent Jim Bravura: locotenent în afaceri interne care investighează Max. Rolul a fost inițial scris pentru un bărbat de 60 de ani, dar după audiție, Ludacris a primit apelul de la Moore și a avut parte.
 • Mila Kunis ca Mona Sax: Un asasin rus care încearcă să se răzbune pentru uciderea surorii ei. Kunis a jucat jocul video înainte de a citi scenariul, dar nu a progresat prea mult în el. Partea favorită a lui Kunis în pregătirea rolului a fost instruirea și siguranța armelor, care includ dezasamblarea și reconstruirea unui blindat MP5K.
 • Chris O'Donnell în rolul lui Jason Colvin, un executiv al lui Aesir și al "dreptei" lui Nicole Horne.
 • Nelly Furtado ca Christa Balder, soția lui Alex Balder.
 • Kate Burton în calitate de Nicole Horne, CEO al Aesir Corporation.
 • Donal Logue ca Alex Balder, fostul partener al lui Max Payne.
 • Amaury Nolasco ca Jack Lupino. Fostul sergent ofițer în Corpul Maritim al Statelor Unite, unde a devenit un subiect de test Valkyr.
 • Olga Kurylenko ca Natasha Sax, sora lui Mona.
 • Joel Gordon ca Owen Green
 • Jamie Hector ca Lincoln DeNeuf, un șef al crimei haitiene
 • Stephen R. Hart ca proprietar de artist tatuat
 • James McCaffrey în rolul lui Jack Taliente, agent FBI. (Uncredited)
 • Marianthi Evans ca Michelle Payne, soția moartă a lui Max Payne.
 • Dezvoltare

  Jocul video Max Payne din 2001 a fost ales de compania de producție Collision Entertainment pentru a produce o adaptare a filmelor în direct. În aprilie 2002, distribuitorii Dimension Films și Abandon Entertainment au fost atașați la proiect. Shawn Ryan, creatorul seriei de televiziune The Shield , a fost angajat să scrie un scenariu pentru filmul planificat. Până în iunie 2005, fără a începe producția, Collision Entertainment a preluat proiectul la 20th Century Fox. În noiembrie 2007, cu un scenariu scris de Beau Thorne, Fox la anunțat pe John Moore în calitate de regizor și pe Mark Wahlberg ca și star.

  Filmările au început în Toronto pe 2 martie 2008 și au fost înfășurate până pe 9 mai 2008. Înregistrarea filmului în 35 mm 3-perf, mai multe zone diferite din Toronto au fost folosite pentru mai multe locații din film, inclusiv clădirea veche a băncii alimentare Bathurst & Lakeshore. A fost nevoie de o săptămână întreagă pentru a trage doar lupta finală din cadrul sediului central al Aesier, folosind mai mult de 6.000 de jignițe.

  La găsirea clădirii pentru sediul Aesir, au avut nevoie de opt săptămâni de pre-producție pentru a construi setul și o altă săptămână pentru echipa de efecte speciale să instaleze scuturile. Jumătatea superioară a clădirii a fost complet realizată din CG, de către Mr.X, oferindu-i o imagine mai înaltă tehnică. Utilizând Google Earth, au reușit să afle geometria clădirii. Nici o locație nu a putut fi găsită pentru un helipad pe acoperiș, astfel încât un set a fost construit în fața unui ecran verde. Soho VFX a atașat helipadul clădirii și la așezat la New York.

  În scopul recreării timpului de glonț utilizat în jocuri fără a folosi o setare complexă a camerei, tehnica pe care o folosește se numește "Boom Vision". Moore a folosit camera digitală Vision Research Phantom HD, care are nevoie de 1000 fps. Atunci când videoclipul este redat, acesta oferă iluzia unei mișcări lente, o metodă de fotografiere de mare viteză. Tehnica a fost folosită pentru două scene de acțiune și a necesitat construcția unui dispozitiv special care avea camera pe o elice care se rotea la două rotații pe secundă. Echipajul nu a fost lăsat în apropierea acestuia în timp ce era folosit de teama de a distruge camera sau de a se răni. Soho FX a amestecat apoi mii de fotografii în celelalte materiale înregistrate în timpul post-producției.

  A avut loc un concurs între echipele de efecte vizuale pentru a vedea cine ar putea crea cele mai bune halucinații induse de medicamente. O bobină a fost împușcată de la locațiile actuale, de asemenea a inclus imagini în fața unui ecran verde cu un stand pentru Wahlberg. Tamburul a fost apoi trimis la zece echipe diferite în care compania canadiană Spin a creat cel mai bun tambur demo. Pentru a câștiga Spin a schimbat zăpada care se încadrează în cărbuni arzând peste o pictură de mătase din New York. În timpul scenei de halucinație climatică, întreaga cameră trebuia să fie ruptă în afară de tavan în jurul lui Max. O cameră pe o pistă a circulat Max și Spin mai târziu "a recreat tavanul în CG, așa că ar putea să se rupă și să dezvăluie lumea de la Valkyrie deasupra".

  Moore a dat aprobarea lui Valkyrie, proiectat de ilustratorii Chris Roswarne și Rob McCallum. Ca un punct de referință și pentru a limita utilizarea CG un costum Valkyrie și machiaj au fost purtate de către interpret Mako Hindy. Moore "dorea ca Valkyries să aibă o calitate lentă a mișcării, ca și cum ar fi fost sub apă. În timpul celor 15 săptămâni de postproducție, Valkyries au fost dezvoltate ulterior de Spin pentru a susține acest lucru. Folosind Maya, 3DS Max și ZBrush au reușit să creeze Valkyries și să aibă control asupra aripilor lor. Artiștii au avut uneori control complet asupra fiecărei pene individuale. Trebuiau să depășească întunericul filmului, deoarece a făcut mai dificilă urmărirea fiecărui obiect. Spinul a manipulat, de asemenea, CG atmosferice și elementele CG de fundal mat.

  evaluare

  Deși filmat cu intenția de a primi un rating PG-13, Max Payne a primit un rating neoficial de către MPAA pe 5 septembrie 2008. Moore, a înfuriat că și Dark Dark a primit un rating PG-13 când Payne a primit un R , a spus că "MPAA își schimba regulile în mod voinic și depinde de cine vă vede filmul în acel moment. Este foarte dificil să luați în considerare ceea ce este acceptabil".

  Pe 22 septembrie 2008, un trailer a confirmat un rating PG-13, "pentru violență, inclusiv secvențe intense de fotografiere, conținut de droguri, o anumită sexualitate și un scurt limbaj puternic". Directorul John Moore a confirmat într-un interviu acordat lui John Gaudiosi de la GameDaily că filmul a primit premiul PG-13, fără a se aduce modificări majore filmului. Descriind procesul de re-editare, Moore a declarat: "Am curățat mai multe cadre de dragul tăierii cadrelor decât orice altceva, dar am primit evaluarea fără modificări majore".

  Filmul este evaluat PG-13 în Statele Unite, o plecare de la seria de jocuri video M-rated. Mila Kunis a spus de ton-jos, "Este incredibil de întunecat, tu încă obțineți esența ei.Dar singura diferență dintre R-evaluat și PG-13 este s-ar putea să nu văd cât de mult sânge.Nu s-ar putea să vedeți sânge squirting peste tot, dar, în măsura în care tristețea și întunericul ei, precum și natura distrasă a acestor ființe umane este foarte mult capturată în film ". Filmul a fost acordat celui de-al 15-lea în Regatul Unit pentru "violență puternică" și MA 15+ în Australia pentru "violența și consumul frecvent de droguri".

  Răspuns critic

  Filmul a fost strecurat aproape universal de critici si fani ai jocurilor video, care au primit numeroase comentarii negative, cu un rating de 16% la Rotten Tomatoes, bazat pe 131 opinii, cu consensul „ În timp ce acesta are o acțiune elegantă, Max Payne suferă grav de la o complot ilogică și de la o direcție ilogică. " Un alt agregator de recenzii, Metacritic, a acordat filmului un rating de autorizare de 31/100 bazat pe 25 de recenzii care se încadrează în categoria "recenzii general nefavorabile". Membrii credeau că actul lui Wahlberg era destul de rău pentru a fi nominalizat pentru un Razzie în categoria celui mai rău actor pentru munca sa în Max Payne și The Happening în cadrul celor 29 de premii anuale.

  Louise Keller a spus că "elementul cel mai izbitoare este designul de producție ..." Bruce Paterson a scris pentru Asociația actorilor de filme australieni că "Mark Wahlberg este extraordinar în roluri grele", însă, într-o referință la Valkyries, făcut cu mai mulți dintre norvegieni și mai puțin cu forța ". Criticul Armond White a apărat filmul spunând că Moore "explorează anxietatea autentică și contemporană [și că] imaginile sale sunt mai bogate decât parcelele lui".

  Pe IGN, Jim Vejvoda, a spus: "de asemenea, nu îi ajută pe Wahlberg să ofere o performanță ...", iar "restul distribuției nu merge mult mai bine". El a declarat că jucătorii vor fi dezamăgiți atunci când îl compară cu jocul și chiar ca un film de răzbunare nu este prea mult aici. În ciuda acestei revizuiri mediocre, IGN a oferit lui Max Payne premiul "Cel mai bun joc de adaptare la jocurile video" din 2008, remarcând "cum trist jocurile-la-film au devenit singura vrednic de a fi numit" cel mai bun "al anului este un film pe care l-am jucat. "

  Unul dintre cei mai agresivi critici ai filmului, directorul executiv al 3D Realms, Scott Miller, unul dintre producătorii jocului, a declarat cîteva defecte de poveste fundamentale "care mă scutură din cap", inclusiv scenele de deschidere ale jocului fiind plasate în mijlocul filmului . După cel de-al treilea weekend al filmului, însă, și-a retras comentariile, spunând că acum era "mândru de film" și că "acest tip de deschidere ne aduce mult mai aproape de realitatea unui sequel" cu mult timp în urmă franciza jocului video.

  Premii

  Mark Wahlberg a primit o nominalizare la premiul Golden Raspberry Award pentru cel mai rău actor pentru rolul său în film (și pentru The Happening ), dar "pierdut" împotriva lui Mike Myers pentru The Love Guru .

  Box office

  În ciuda criticilor negative din partea criticilor, Max Payne a fost deschis la locul 1 la box office cu 17.639.849 $ în timpul primului său weekend împotriva noilor veniți Sex Drive , Viața secretă a albinelor și W. Filmul a câștigat 40.689.393 $ pe piața internă și 44.727.512 $ în străinătate, de 85.416.905 $. Deși nu este considerat un succes covârșitor, bursa americană a fost în jurul valorii de aceeași gamă ca și alte adaptări ale jocurilor video cum ar fi Hitman , Silent Hill și Resident Evil . Rata sa internațională a fost mai mică decât atât pe Silent Hill, cât și pe Hitman , și a fost semnificativ mai mică decât cea a celor patru filme live de acțiune Resident Evil lansate până în prezent. Filmul se situează, de asemenea, pe locul al unsprezecelea, în veniturile brute din SUA în box-office pentru adaptarea jocurilor video.

  Home media

  Filmul a fost lansat pe DVD și Blu-ray pe 20 ianuarie 2009, iar din august 2009 a generat vânzări de DVD-uri în valoare de 25 915 457 dolari. Toate versiunile conțin versiuni teatrale și netede ale filmului, iar Blu-ray și DVD-ul cu 2 discuri conțin "Michelle Payne Animated Graphic Novel", precum și o copie digitală a versiunii netede a filmului. Versiunea netedă are doar 3 minute de înregistrare suplimentară în comparație cu lansarea scenică; diferența cea mai importantă este sângele suplimentar CGI. Numai lansarea Blu-ray dispune de un cod de mișcare D-BOX. A continuat să obțină un scor de 7 din 10 pe IGN, fiind descris ca fiind un "transfer de primă rată care reușește să arate gama formatului de înaltă definiție cu puține, dacă există, slăbiciuni reale".

  Diferențele de la joc

  Pentru mai multe informații, consultați Max Payne.

  Filmul se bazează în mod liber pe jocul video de același nume dezvoltat de Remedy Entertainment în 2001. Numărul de diferențe dintre joc și film a determinat CEO-ul 3D al Talelor și producătorului din spatele jocului, Scott Miller, să facă o declarație publică împotriva filmului. Miller nu a aprobat faptul că publicul filmului nu știe de ce Max caută răzbunare. O scenă de retrospectivă unde Max își găsește familia ucisă a fost chiar la începutul jocului, dar în film a fost prezentat filmul la mijloc. El a fost, de asemenea, surprins de faptul că unul dintre principalii ticăloși ai povestii, Jack Lupino, este ucis de Hensley unde, în joc, Max termină treaba personal. Scena finală a fost de asemenea schimbată de la Max, uciderea lui Nicole Horne în elicopterul ei, prin împușcarea firelor tipice ale turnului, provocându-le să cadă în elicopterul ei, pe cale să decoleze, la Max, care trage BB pe vârful helipadului el a făcut deja mai devreme în joc la Choir Communications Garage. Un segment mare al jocului video cu un laborator guvernamental (sub o moară de oțel) care producea drogul a fost complet absent din film.

  Mulți oameni au fost confundați prin adăugarea creaturilor demonice. Aceste creaturi aparent reprezentau Valkyries, deși în mitologia nordică Valkyries sunt războinici de sex feminin și nu ființe demonice. Și deși jocul face referințe grele la mitologia norvegiană, Valkyries nu apar, de fapt. Filmul are un element mult mai mare din supranatural decât jocul, deoarece nu este niciodată dezvăluit în film dacă fac parte din halucinații. Max ia drogul în film pentru a preveni apariția hipotermiei; totuși, în joc, a fost forțat să o ia de Nicole Horne și a plecat pentru moarte.

  Soundtrack

  Beltrami folosea un pian detuned cu viori, vioi și celuloză. Cullen de la SciFiPulse credea că scorul era întunecat și bântuit, sperând că filmul va trăi până la coloana sonoră. El a apreciat albumul cu opt din zece, spunând că "pianul detunat adaugă într-adevăr acel sentiment de adâncime la concurs și face ca fiecare piesă de pe CD să iasă în evidență". Cântecul prezentat în trailer este "Dacă aș fi fost vampirul tău" de Marilyn Manson.

  Referințe

  Max Payne (film) Wikipedia
  Max Payne (film) Max Payne (film) Max Payne (film) Max Payne (film) Metacritic Max Payne (film) themoviedb.org


  Similar Topics
  John Wick
  Beau Bridges
  Chris O'Donnell
  Topics
   
  B
  i
  Link
  H2
  L