Sponsored Links
 
Topics
Sponsored Links
 
Nisha Rathode

Leonardo Villar

Name  Leonardo Villar

Role  Actor
Leonardo Villar Picture of Leonardo Villar
Movies  The Given Word, The Ballroom, Brave New Land, Juego peligroso, The Hour and Turn of Augusto
Similar People  Anselmo Duarte, Sergio Cardoso, Flavio Migliaccio, Elias Gleizer, Lais Bodanzky

Os ossos do barao 1973 paulo gracindo e leonardo villar


Sponsored Links

Leonardo Villar (born July 25, 1924) is a Brazilian actor. He became internationally known for his performance as Zé do Burro in Anselmo Duarte's O Pagador de Promessas, the only Brazilian film so far awarded with a Palme d'Or at the Cannes Film Festival.

Leonardo Villar Vivo uma situao igual a do Antero e da Gemma39 diz

Career

Leonardo Villar Picture of Leonardo Villar

Leonardo Villar was born as Leonardo Motta in Piracicaba, São Paulo, on July 25, 1924. He started his career at the theater, but later also started acting in film and television.

Leonardo Villar Leonardo Villar Panorama Visto da Ponte View from the Bridge

Villar debuted at the theater on the 1950 play Os Pássaros. His first film role only came in 1962 as Zé do Burro in Anselmo Duarte's O Pagador de Promessas. He received international exposure for the role after the film won the Palme d'Or and became the first Brazilian and South American feature nominated for the Academy Award for Best Foreign Language Film. In 1965 he debuted on television in the TV Tupi telenovela A Cor de Sua Pele, which tells the story of an interracial relationship. In 1972, he moved to Rede Globo, where he starred in successful shows such as Escalada and Estúpido Cupido.

Sponsored Links

In 2001, after almost 20 years without acting in the theater, he starred in the play A Moratória. In 2008, after eight years without acting in a film, he starred in the critically acclaimed Chega de Saudade.

Filmography

  • 1962 - O Pagador de Promessas
  • 1964 - Lampião, o Rei do Cangaço
  • 1964 - Procura-se uma Rosa
  • 1965 - A Hora e a Vez de Augusto Matraga
  • 1966 - A Grande Cidade
  • 1966 - Amor e Desamor
  • 1966 - O Santo Milagroso
  • 1967 - Juego peligroso
  • 1968 - A Madona de Cedro
  • 1973 - O Duelo (TV film)
  • 1974 - O Crime de Zé Bigorna (TV film)
  • 1982 - Amor de Perversão
  • 1996 - Enigma de um Dia
  • 1998 - Ação entre Amigos
  • 2000 - Brava Gente Brasileira
  • 2008 - Chega de Saudade
  • TV work

  • 1965 - A Cor da Sua Pele .... Dudu
  • 1967 - Os Miseráveis .... Jean Valjean
  • 1969 - Acorrentados .... Rodrigo
  • 1972 - O Primeiro Amor .... Luciano
  • 1972 - Uma Rosa com Amor .... Frazão
  • 1973 - Os Ossos do Barão .... Miguel
  • 1975 - Escalada .... Alberto Silveira
  • 1975 - O Grito .... Edgar
  • 1976 - Estúpido Cupido .... Guima
  • 1980 - Coração Alado .... França
  • 1981 - O fiel e a pedra
  • 1982 - O Homem Proibido .... Dario
  • 1983 - Voltei pra Você .... Rubens
  • 1984 - Marquesa de Santos .... José Bonifácio de Andrada e Silva
  • 1984 - Santa Marta Fabril S.A.
  • 1985 - Tudo em Cima .... Robert Kraus
  • 1986 - Mania de Querer .... João
  • 1990 - Barriga de Aluguel .... seu Ezequiel Ribeiro
  • 1990 - Desejo .... Rodrigues
  • 1991 - Amazônia .... Peçanha (Rede Manchete)
  • 1995 - Tocaia Grande .... coronel Elias Daltro
  • 1997 - O desafio de Elias .... Malaquias
  • 1997 - Os Ossos do Barão .... Antenor
  • 1998 - Serras Azuis .... Ignácio O'Neill
  • 2000 - Laços de Família .... Pascoal
  • 2002 - Coração de Estudante .... Ronaldo Rosa
  • 2006 - Pé na Jaca .... tio José Fortuna
  • 2010 - Passione .... Antero/Giovani
  • Theater work

  • 1950 - Os Pássaros
  • 1951 - La Dame aux camélias
  • 1951 - Seis Personagens à Procura de um Autor
  • 1952 - Antígona
  • 1952 - Vá com Deus
  • 1953 - A Falecida
  • 1953 - A Raposa e as Uvas
  • 1953 - Canção Dentro do Pão
  • 1954 - A Filha de Iório
  • 1954 - Leonor de Mendonça
  • 1955 - Maria Stuart
  • 1955 - Os Filhos de Eduardo
  • 1955 - Santa Marta Fabril S. A.
  • 1955 - Volpone
  • 1956 - Eurydice
  • 1956 - Gata em Teto de Zinco Quente
  • 1956 - Divórcio para Três
  • 1957 - A Rainha e os Rebeldes
  • 1957 - Adorável Júlia
  • 1957 - As Provas de Amor
  • 1957 - Leonor de Mendonça
  • 1958 - A Muito Curiosa História da Virtuosa Matrona de Éfeso
  • 1958 - Panorama Visto da Ponte
  • 1958 - Pedreira das Almas
  • 1960 - O Pagador de Promessas
  • 1960 - O Anjo de Pedra
  • 1960 - Um Gosto de Mel
  • 1960 - Um Panorama Visto da Ponte
  • 1961 - A Semente
  • 1962 - A Morte do Caixeiro Viajante
  • 1964 - Mary, Mary
  • 1966 - O Sistema Fabrizzi
  • 1966 - Rasto Atrás
  • 1967 - Lua Minguante na Rua 14
  • 1971 - Senhorita Júlia
  • 1972 - Um Panorama Visto da Ponte
  • 1977 - A Mala
  • 1978 - O Grande Amor de Nossas Vidas
  • 1979 - Investigação na Classe Dominante
  • 1980 - Campeões do Mundo
  • 1982 - Motel Paradiso
  • 2001 - A Moratória
  • References

    Leonardo Villar Wikipedia


    Similar Topics

    Anselmo Duarte

    Elias Gleizer

    Flavio Migliaccio

    Lais Bodanzky

    Brave New Land

    The Ballroom

    Sponsored Links
    B
    i
    Link
    H2
    L