Sneha Girap (Editor)

Jaime Fernández (actor)

Updated on
Share on FacebookTweet on TwitterShare on LinkedInShare on Reddit
Name  Jaime Fernandez

Role  Actor
Jaime Fernandez (actor) wwwcinefaniacompicspersonasaltphotos5243jpg

Died  April 15, 2005, Mexico City, Mexico
Spouse  Glenda Fernandez (m. ?–2005)
Siblings  Emilio Fernandez, Fernando Fernandez
Nieces  Ramona Fernandez Stejskal, Xochitl Fernandez De Valois, Adela Fernandez, Jacaranda Fernandez
Movies  Robinson Crusoe, Santo vs las Mujeres Vampiro, Guns for San Sebastian, A Bullet for the General, The River and Death
Similar People  Fernando Fernandez, Emilio Fernandez, Chano Urueta, Alfredo B Crevenna, Alfonso Corona Blake

Jaime fernandez actor biografia


Jaime Fernández Reyes (December 6, 1937 – April 15, 2005) was a Mexican actor. Over his career, he won 3 Silver Ariel awards - the Mexican equivalent of the Oscar - including one for what is arguably his best-known role, playing Friday in Luis Buñuel's Robinson Crusoe. He appeared in over 200 films and served as the General Secretary of the Mexican actors' union for 11 years. His older brother was actor/director Emilio Fernández.

Contents

Jaime Fernández (actor) luchalibreguatemalawordpresscom Historia de la Lucha Libre

Ultimo adios a jaime fernandez de avila


Filmography

Jaime Fernández (actor) Entrate Blog de informacin y entretenimiento Muere el actor

  • 2003 La guarecita de Michoacán
  • 2002 Pedro el quemado
  • 2001 Muertes a medianoche ... Director Policía
  • 2000 Cuenta saldada ... Rufino
  • 2000 Noches violentas
  • 2000 El jueves no matamos
  • 1999 El jardinero ... Adán Moreno
  • 1999 Oficio mortal
  • 1998 El corrido de Santa Amalia
  • 1998 Fuera de la ley
  • 1997 Crímenes del pasado ... Detective
  • 1997 Los peluqueros ... Blas Anguiano
  • 1996 ¡Ay! Rateros no se rajen ... Comandante
  • 1996 El gato de Chihuahua
  • 1995 La fuga de los Pérez
  • 1995 Llamada anónima
  • 1995 Los cargadores
  • 1995 Crimen en Chihuahua
  • 1994 Juana la Cubana
  • 1991 Bronco
  • 1990 El aduanal
  • 1989 Al filo de la muerte ... El Pocho
  • 1989 En los cuernos de la muerte
  • 1988 Mi fantasma y yo
  • 1982 San Juan de Dios es Jalisco
  • 1981 La cosecha de mujeres
  • 1980 Persecución y muerte de Benjamin Argumedo ... General carrancista
  • 1979 Benjamín Argumedo el rebelde ... General carrancista
  • 1979 La mafia de la frontera ... Layo
  • 1979 Tierra sangrienta
  • 1978 Los triunfadores
  • 1977 El mexicano
  • 1977 El moro de Cumpas
  • 1976 Los albañiles ... Pérez Gómez
  • 1976 Longitud de guerra
  • 1976 Chicano
  • 1974 Peregrina
  • 1974 La muerte de Pancho Villa ... Melitón Lozaya
  • 1972 Ni solteros, ni casados
  • 1970 Emiliano Zapata ... The President
  • 1970 El oficio mas antiguo del mundo ... Teniente Julio Avila
  • 1969 El último pistolero
  • 1969 Romance sobre ruedas ... Jaime
  • 1969 Lauro Puñales ... General Emiliano Zapata
  • 1969 El caballo Bayo
  • 1968 La sombra del murciélago
  • 1968 Lucio Vázquez ... Emiliano Zapata
  • 1968 No hay cruces en el mar ... Pedro
  • 1968 Los cañones de San Sebastián ... 'Golden Lance'
  • 1968 Las armas del diablo ... Addis' Indian scout (uncredited)
  • 1968 Desnudarse y morir
  • 1968 Caballo prieto azabache ... Rodolfo Fierro
  • 1967 The Partisan of Villa ... Coronel Gutiérrez
  • 1967 Damiana y los hombres
  • 1967 Amanecí en tus brazos
  • 1967 La soldadera ... Juan
  • 1967 El forastero vengador
  • 1967 Los hermanos Centella
  • 1966 Quién sabe? ... Gral. Elías
  • 1966 El mexicano
  • 1966 Hombres de roca
  • 1966 El alazán y el rosillo ... Juventino Torres
  • 1966 Blue Demon vs. el poder satánico
  • 1965 El hijo de Gabino Barrera ... Martín Contreras
  • 1965 Tarahumara (Cada vez más lejos)
  • 1965 Demonio azul
  • 1965 Nido de águilas ... Capitán Ramírez
  • 1965 Gabino Barrera
  • 1964 Los fenómenos del futbol
  • 1964 Canción del alma ... Ricardo
  • 1964 El corrido de María Pistolas
  • 1963 La sombra blanca
  • 1963 Los chacales
  • 1963 El norteño
  • 1963 Baila mi amor
  • 1963 Así es mi México
  • 1963 La huella macabra ... Inspector Portillo
  • 1963 Tormenta en el ring
  • 1963 Rutilo el forastero
  • 1963 Rostro infernal ... Inspector Portillo
  • 1963 La muerte en el desfiladero
  • 1963 El señor Tormenta
  • 1963 Alias El Alacrán ... Juan
  • 1962 ...Qué hacer con mis hijos...
  • 1962 Juramento de sangre
  • 1962 Lástima de ropa
  • 1962 El asalta caminos
  • 1962 Horizontes de sangre
  • 1962 Camino de la horca ... Miguel
  • 1962 Santo vs. las mujeres vampiro ... Insp. Carlos
  • 1962 El muchacho de Durango ... Juan
  • 1962 El Zorro vengador
  • 1962 La trampa mortal ... Melquíades Sánchez
  • 1962 El justiciero vengador ... Rómulo
  • 1962 La venganza de la sombra ... Eduardo
  • 1962 Santo contra los zombies ... Det. Rodríguez
  • 1962 Cazadores de cabezas ... Roberto
  • 1962 El ataúd infernal
  • 1961 El jinete enmascarado
  • 1961 Que me maten en tus brazos
  • 1961 Escuela de valientes
  • 1961 El hijo del charro negro ... Tiburcio González
  • 1961 Bonitas las tapatías
  • 1961 El Bronco Reynosa
  • 1961 El padre Pistolas ... Gerencio Sánchez
  • 1961 La máscara de la muerte
  • 1961 Una pasión me domina ... Crescencio
  • 1960 Northern Courier
  • 1960 La ley de las pistolas
  • 1960 Comedians and Songs El Charrascas
  • 1960 La máscara de hierro ... Manuel Noriega López
  • 1960 El impostor
  • 1960 Vuelta al paraíso ... Felipe
  • 1960 Herencia trágica ... Jonás Pantoja
  • 1960 Calibre 44 ... Raúl
  • 1960 Dos hijos desobedientes
  • 1960 Una bala es mi testigo
  • 1959 Sed de amor ... José
  • 1959 El regreso del monstruo ... Don Esteban
  • 1959 Besos de arena
  • 1958 El jinete negro ... Jonás Pantoja
  • 1958 Bajo el cielo de México ... Felipe
  • 1958 El jinete solitario en el valle de los buitres
  • 1958 El Zorro escarlata en la venganza del ahorcado
  • 1958 Zonga, el ángel diabólico
  • 1958 Una cita de amor ... Román Chávez
  • 1957 La cabeza de Pancho Villa ... Compadre Eduardo Jiménez
  • 1957 La marca de Satanás
  • 1957 El jinete sin cabeza
  • 1957 Morir de pie ... Pablo del Villar
  • 1957 Las manzanas de Dorotea ... Alberto
  • 1956 Talpa ... Esteban
  • 1956 Masacre ... Juan Pedro (as Jaime Fernandez)
  • 1955 La venganza del Diablo (uncredited)
  • 1955 El Túnel 6 ... Rafael
  • 1955 El monstruo en la sombra
  • 1955 Pecado mortal ... José María
  • 1955 ...Y mañana serán mujeres
  • 1954 Sombra verde ... Bernabé
  • 1954 La rebelión de los colgados ... Urbano
  • 1954 Las aventuras de Robinson Crusoe ... Friday (as Jaime Fernández)
  • 1954 El rapto (uncredited)
  • The Three Elenas (1954)... Pablo
  • 1954 El río y la muerte ... Rómulo Menchaca
  • 1953 Les orgueilleux
  • 1953 Frontera norte ... Jimmy
  • 1953 Los solterones ... Pancho (uncredited)
  • 1953 Ambiciosa
  • 1953 El Bruto ... Julián García (uncredited)
  • 1952 When Children Sin
  • 1952 El rebozo de Soledad ... Mauro
  • 1952 Yo fui una callejera ... Vecino
  • 1952 Carne de presidio ... Estudiante (uncredited)
  • 1952 Mi campeón ... Espectador fútbol americano (uncredited)
  • 1952 Viajera ... Estrada, estudiante (uncredited)
  • 1952 Snow White ... Anunciador (uncredited)
  • 1951 Maria Islands ... Ricardo
  • 1950 Un día de vida ... Teniente
  • 1950 Duelo en las montañas ... Pueblerino (uncredited)
  • 1949 La malquerida ... Marcial, hijo de Eusebio (uncredited)
  • 1949 Allá en el Rancho Grande (uncredited)
  • 1948 Juan Charrasqueado ... Espectador pelea gallos (uncredited)

  • References

    Jaime Fernández (actor) Wikipedia