Sneha Girap (Editor)

Irena Górska Damięcka

Updated on
Share on FacebookTweet on TwitterShare on LinkedInShare on Reddit
Covid-19
Name  Irena Gorska-Damiecka
Role  Actress
Irena Gorska-Damiecka image2findagravecomphotos250photos201212789
Died  January 1, 2008, Skolimowo, Poland
Spouse  Dobieslaw Damiecki (m. ?–1951)
Children  Maciej Damiecki, Damian Damiecki
Grandchildren  Mateusz Damiecki, Matylda Damiecka, Grzegorz Damiecki
Movies  Rozstanie, The Wall of the Witches, How to Be Loved, Serce matki
Similar People  Dobieslaw Damiecki, Maciej Damiecki, Damian Damiecki, Grzegorz Damiecki, Matylda Damiecka

Irena Górska-Damięcka (20 October 1910 – 1 January 2008) was a Polish actress, mise en scène, and theater director, called by some the "grand dame" of Polish theater.

Contents

Irena Górska-Damięcka Irena GrskaDamicka RIP

Biography

Irena Górska-Damięcka Irena GrskaDamicka

Born in Ashmyany, Belarus, she came from a family of actors/actresses. Her husband, Dobieslaw Damięcki whom she married in 1940, was an actor, as were her children, Damian Damięcki and Maciej Damięcki and her grandchildren, Grzegorz Damięcki, Mateusz Damięcki and Matylda Damięcka.

Irena Górska-Damięcka GrskaDamicka

She died on New Year's Day, 2008, aged 98 in Skolimów, Poland.

Filmography

  • 1938 Serce matki
  • 1961 Rozstanie
  • 1961 Bitwa o Kozi Dwór
  • 1962 Jak być kochaną
  • 1966 Ściana czarownic
  • 1966 Cierpkie głogi
  • 1973 Ciemna rzeka

  • Irena Górska-Damięcka Irena GrskaDamicka Osoby Encyklopedia teatru polskiego
    Irena Górska-Damięcka GrskaDamicka
    Irena Górska-Damięcka image2findagravecomphotos250photos201212789

    References

    Irena Górska-Damięcka Wikipedia


    Similar Topics
    How to Be Loved
    Rozstanie
    Serce matki
    Topics
     
    B
    i
    Link
    H2
    L