Nisha Rathode (Editor)

Vilma Jamnická

Updated on
Share on FacebookTweet on TwitterShare on LinkedInShare on Reddit
Covid-19
Name  Vilma Jamnicka

Role  Actress
Vilma Jamnicka wwwkinoboxczdataosobnosti170x250x1vilmajamn
Died  August 12, 2008, Bratislava, Slovakia
Movies  If I Had a Gun, It\'s Better to Be Wealthy and Healthy Than Poor and Ill
Similar People  Dusan Rapos, Stefan Uher, Juraj Jakubisko

Vilma jamnick portr t 1 3


Vilma Jamnická (née Vilma Březinová) (November 13, 1906 – August 12, 2008) was an Austro-Hungarian-born Slovakian actress, astrologer and astrological writer.

Contents

Vilma Jamnická Vilma Jamnick si vedela namiea elixr dlhovekosti galria

Jamnická was born in Barchov in 1906, which was then part of the Austro-Hungarian Empire, but is now located in the Czech Republic. She died in Bratislava, Slovakia on August 12, 2008, at the age of 101.

Vilma Jamnická Hroby slvnych Slovkov Zablaten pomnk vadeprtomn anjeli aj

Filmography

Vilma Jamnická Vilma Jamnick si vedela namiea elixr dlhovekosti galria
  • 1954 – Drevená dedina
  • 1958 – V hodine dvanástej
  • 1962/1963 – Jánošík I-II (slepá babka)
  • 1971 – Keby som mal pušku (Marina)
  • 1971 – Páni sa zabávajú (Deminová)
  • 1974 – Kto odchádza v daždi (Križanová)
  • 1977 – Biela stužka v tvojich vlasoch (Kucková)
  • 1979 – Kamarátky (babička)
  • 1979 – Postav dom, zasaď strom (babka Haňa)
  • 1984 – Na druhom brehu sloboda (Kocianka)
  • 1985 – Fontána pre Zuzanu (Cilka)
  • 1985 – Kára plná bolesti (Kráľovná)
  • 1987 – Hody (Magduša)
  • 1987 – Vojna volov – (TV seriál)
  • 1987 – Strašidla z vikýře (Koutná)
  • 1988 – Vlakári (babka)
  • 1992 – Lepšie byť bohatý a zdravý ako chudobný a chorý (Margita)
  • 1994 – Díky za každé nové ráno (Slavková)
  • 1997 – Nejasná zpráva o konci světa (richtárova babka)
  • 2007 – Ordinácia v ružovej záhrade
  • Books written

    Please Note: All works were written and titled in Slovak.


  • Letá a zimy s Jánom Jamnickým, vydalo nakladatelství Slovenský Spisovateľ v roce 1980, (biografie o jejím manželovi)
  • Sny a videnia, vydalo nakladatelství Ikar v roce 2001, ISBN 80-551-0181-7,
  • s Marikou Studeničovou: Elixír môjho života, vydalo nakladatelství Ikar v roce 2005, 80-551-1094-8,
  • s Marikou Studeničovou: Muž môjho života, vydalo nakladatelství Ikar v roce 2007, 978-80-551-1636-5,

  • Vilma Jamnická Vilma Jamnick Doijem sa stop rokov wwwsmesk
    Vilma Jamnická Vilma Jamnick Doijem sa stop rokov wwwsmesk

    References

    Vilma Jamnická Wikipedia


    Similar Topics
    Juraj Jakubisko
    It's Better to Be Wealthy and Healthy Than Poor and Ill
    Untraceable
    Topics
     
    B
    i
    Link
    H2
    L