Nisha Rathode (Editor)

Roman Tkachuk

Updated on
Share on FacebookTweet on TwitterShare on LinkedInShare on Reddit
Covid-19
Occupation  actor
Years active  1956—1994

Name  Roman Tkachuk
Role  Theatre actor
Roman Tkachuk wwwpeoplesruartcinemaactortkachuktkachuk66jpg
Full Name  Roman Denisovich Tkachuk
Born  August 31, 1932 (1932-08-31) Sverdlovsk (now Yekaterinburg), USSR
Died  January 10, 1994, Moscow, Russia
Spouse  Mayya Gnezdovskaya (m. ?–1994)
Movies  Bumbarash, Heart of a Dog, Chipollino

Roman tkachuk no era asi


Roman Denisovich Tkachuk (Russian: Роман Денисович Ткачук; August 31, 1932 — January 10, 1994) was a Soviet theatre and film actor.

Contents

Roman tkachuk espero


Biography

He was born on August 31, 1932 in Sverdlovsk (now Yekaterinburg), USSR.

He graduated from an institute for film directors named after Aleksandr Ostrovsky in Tashkent in 1955.

In late 1993, the seriously ill wife of the actress Maya Gnezdovskaya. January 9, 1994 it was taken home from the hospital, and on the night of January 10, she died. The actor has experienced it for a few hours. He was buried with his wife in the Dolgoprudnenskoe (Central) Cemetery.

Filmography

  • Встретимся на стадионе (1956)
  • В городе С. (1966)
  • Катерина Измайлова (1966)
  • Формула радуги (1966)
  • Служили два товарища (1968)
  • Деревенский детектив (1968)
  • Золотые ворота (1969)
  • Кабачок «13 стульев» (1969)
  • Liberation (1970)
  • Баллада о Беринге и его друзьях (1970)
  • Шаг с крыши (1970)
  • Бумбараш (1971)
  • Эффект Ромашкина (1973)
  • Умные вещи (1973)
  • Чиполлино (1973)
  • Безумный день, или Женитьба Фигаро (1974)
  • Рассказы о Кешке и его друзьях (1974)
  • Анискин и Фантомас (1974)
  • Одиножды один (1974)
  • Лев Гурыч Синичкин (1974)
  • Врача вызывали? (1974)
  • Это мы не проходили (1975)
  • Побег из дворца (1975)
  • Между небом и землёй (1975)
  • Ты — мне, я — тебе! (1976)
  • Фантазии Веснухина (1977)
  • Кольца Альманзора (1977)
  • По улице комод водили (1978)
  • И снова Анискин (1978)
  • Копилка (1980)
  • Хорошо сидим! (1986)
  • Собачье сердце (1988)
  • Мой муж — инопланетянин (1990)
  • Портрет мадемуазель Таржи (1991)
  • Когда опаздывают в ЗАГС… (1991)
  • Отшельник (1992)
  • Мастер и Маргарита (1994)
  • References

    Roman Tkachuk Wikipedia


    Similar Topics
    Bumbarash
    Heart of a Dog
    Autumn in New York (film)
    Topics
     
    B
    i
    Link
    H2
    L