Tripti Joshi (Editor)

Maurice Le Roux

Updated on
Edit
Like
Comment
Share on FacebookTweet on TwitterShare on LinkedInShare on Reddit
Name  Maurice Roux
Role  Composer

Education  Conservatoire de Paris
Parents  Alfred Le Roux
Maurice Le Roux httpsuploadwikimediaorgwikipediacommonsthu

Died  October 19, 1992, Avignon, France
Albums  Mozart: Eine kleine Nachtmusik, K. 525 (Mono Version)
Music director  The Red Balloon, White Mane: The Wild Horse, Les Mistons, The Little Soldier, Bitter Victory
Similar People  Jeanne Loriod, Yvonne Loriod, Albert Lamorisse, Olivier Messiaen, Angela Hewitt

Maurice Le Roux : Le Ballon rouge - Suite (en version originale)


Maurice Le Roux: Baltagul - The Axe (1969)


Maurice Le Roux or Leroux (6 February 1923, Paris, France – 19 October 1992 in Avignon, France) was a French composer and conductor. He studied composition at the Paris Conservatory and was a student of Olivier Messiaen. His work includes 19 original film scores and a number of television scores and orchestrations.1

Contents

Filmography

As Composer

  • 1952 : Crin-Blanc
  • 1955 : Bad Liaisons (Les Mauvaises rencontres)
  • 1956 : Les Possédées
  • 1956 : Le Ballon rouge
  • 1956 : Le Salaire du péché
  • 1957 : Amère victoire (English title: Bitter Victory)
  • 1958 : Le Piège
  • 1958 : Cette nuit-là
  • 1958 : Les Mistons
  • 1960 : Présentation ou Charlotte et son steak
  • 1961 : Vu du pont
  • 1961 : Les Mauvais coups
  • 1963 : Le Petit soldat
  • 1966 : Martin Soldat
  • 1967 : La Bien-aimée (TV)
  • 1968 : La Chamade
  • 1973 : Kamouraska
  • 1973 : Immoral Tales
  • 1979 : Les Jardins secrets (TV)
  • 1981 : Un étrange voyage
  • 1982 : La Guérilléra
  • As Orchestrator

  • 1955 : Cap-aux-sorciers (TV series)
  • 1957 : Le Survenant (TV series)
  • Citations

  • 1IMDB.
  • 2New Grove Dictionary of Music and Musicians.
  • References

    Maurice Le Roux Wikipedia