Sneha Girap (Editor)

Manuel Capetillo

Updated on
Share on FacebookTweet on TwitterShare on LinkedInShare on Reddit
Covid-19
Name  Manuel Capetillo

Role  Film actor
Poster of Manuel Capetillo wearing a black suit and a white shirt.

Children  Guillermo Capetillo, Eduardo Capetillo, Manuel Capetillo, Jr.
Grandchildren  Manuel Capetillo, Daniel Capetillo, Ana Paula Capetillo, Eduardo Capetillo Jr., Alejandra Capetillo
Movies  The Ace of Diamonds, El ojo de vidrio, Vuelve el ojo de vidrio, Las 4 Milpas
Similar People  Guillermo Capetillo, Eduardo Capetillo, Raymundo Capetillo, Bibi Gaytan, Antonio Aguilar
Born  15 April 1926 (age 83), Ixtlahuacán de los Membrillos, Mexico

Died  May 5, 2009 (aged 83), Las Varas, Mexico

Testimonio de Manuel Capetillo


Manuel Antonio Capetillo Villaseñor (15 April 1926 – 5 May 2009) was a Mexican film actor, bullfighter, singer, and songwriter from Ixtlahuacán de los Membrillos, Jalisco.

Contents

Manuel Capetillo wearing a color powder blue shirt.

¿QUE FUE DE MANUEL CAPETILLO?


Selected filmography

Manuel Capetillo wearing a black suit, blue long sleeves, and a brown watch while raising his hand.
  • El revólver sangriento (1964)
  • El ojo de vidrio (1969)
  • Cause of Death

    Manuel Capetillo wearing a blue shirt with a painting at his back.

    On May 6, 2009, Manuel Capetillo known as "the best matador of the world" and actor, died of respiratory insufficiency, in Chacala, Nayarit. His body was veiled in Guadalajara, Jalisco, Mexico and his body also rest in the capital. Although, the media said that the cause of his death was intoxication and a problem with ulcers, the son of the actor confirmed that a respiratory insufficiency cause his death.


    Manuel Capetillo wearing a black suit and long sleeves while holding a microphone.

    Filmography

    2008        In the Name of Love (TV Series)
                    Edmundo
                    - Reencuentro (2008)
    2002        Todo contigo (TV Movie)
                    Vaquero Viejo
    2000        Las plebes de Sinaloa
                    Nicolas
    2000        Embrace Me Tightly (TV Series)
                    Miguel Salvador Zamudio
                    - Episode #1.1 (2000)
    1993        Cuestión de honor
                    Juan Pedro
    1993        La muerte acecha
    1993        Un ángel para los diablillos
    1991        Frontera roja
    1991        Perseguida
                    Raúl
    1990        Emboscada
    1990        Territorio del hampa
    1989        Guerrero costa brava (Video)
    1988        La noche de la bestia
                    Ingeniero
    1988        Mi fantasma y yo
    1987        Fiera solitaria
    1987        Relampago
                    Jefe Delgado
    1985        Cuando corrio el alazan
    1984        La muerte cruzó el río Bravo
                    Presidente municipal
    1979        La sotana del reo
                    Inspector del govierno
    1979        Los reyes del palenque
    1975        Las fuerzas vivas
                    Matías 'El Caballo'
    1970        Vuelve el ojo de vidrio
                    Gumaro Buenavista
    1969        Cazadores de espías
    1969        El ojo de vidrio
                    Gumaro Buenavista
    1968        El as de oros
                    Manuel
    1968        Requiem por un canalla
                    Wolfie
    1968        The Batwoman
                    Swedish Wrestler
    1966        'El rata'
    1966        Los malvados
                    Javier
    1966        Duelo de pistoleros
                    El gitano Díaz
    1965        Cargando con el muerto
    1965        Alma llanera
                    Ramiro Leyva
    1965        La conquista de El Dorado
    1965        El padre Diablo
                    Ramón
    1965        Rateros último modelo
                    Manuel Saldaña (Manolo)
    1964        La gitana y el charro
                    Manuel Gálvez
    1964        El revólver sangriento
                    Rogelio Cruz
    1963        Juan guerrero
                    Juan Guerrero
    1963        Las bravuconas
    1963        Entre bala y bala
    1963        La divina garza
                    Cesar Escudero
    1963        Rutilo el forastero
                    Rutilo El Guapanguero
    1962        El fusilamiento
    1961        Y Dios la llamó Tierra
                    Sebastián
    1961        Mi guitarra y mi caballo
    1961        Long Live Jalisco, My Natal Land
                    Manuel
    1960        Revolver en guardia
    1960        La ley de las pistolas
                    Juan Álvarez
    1960        Adventures of Joselito and Tom Thumb
    1960        Vivo o muerto
                    Rafael Aguilar
    1960        The Four Corn Patches
                    Juan Antonio
    1960        The Karambazo Sisters
                    Tereso Bernal
    1959        Acapulqueña
    1956        Dos novias para un torero
    1956        Las zapatillas verdes
                    Juan José
    1956        Tres valientes camaradas
    1954        Contigo a la distancia
    1970        Vuelve el ojo de vidrio (performer: "Cuando salgo a los campos")
    1964        El revólver sangriento (performer: "El hombre alegre")
    1960        Vivo o muerto (performer: "Amor que canta")
    1960        The Karambazo Sisters (performer: "México lindo", "El aguijón", "El                    rogón", "Canción mixteca" (uncredited))
    2007        Historias engarzadas (TV Series documentary)
                    Self
                    - Rumberas (2007)
    2007        La historia detras del mito (TV Series documentary)
                    Self
                    - Presentadores míticos (2007)
    1968        The Treasure of Montezuma
                    Self

    References

    Manuel Capetillo Wikipedia


    Topics
     
    B
    i
    Link
    H2
    L