Tripti Joshi (Editor)

Ere Kokkonen

Updated on
Share on FacebookTweet on TwitterShare on LinkedInShare on Reddit
Covid-19
Occupation  Director
Children  Kiti Kokkonen
Role  Film director

Name  Ere Kokkonen
Awards  Special Telvis 2002
TV shows  Speden Spelit
Ere Kokkonen Ere Kokkonen on kuollut Kotimaan uutiset Iltalehtifi
Full Name  Erkki Olavi Kokkonen
Born  7 July 1938 (1938-07-07) Savonlinna, Finland
Died  October 16, 2008, Helsinki, Finland
Spouse  Anna-Maija Kokkonen (m. 1984–2008), Titta Jokinen (m. 1974–1978), Tarja-Tuulikki Tarsala (m. 1960–1970)
Movies  Uuno Turhapuro armeijan l, Uuno Turhapuro muuttaa, Uuno Turhapuro, Uuno Turhapuro – Suome, Uuno Turhapuro ‑ This Is
Similar People  Marjatta Raita, Spede Pasanen, Simo Salminen, Tapio Hamalainen, Kiti Kokkonen

Ere Kokkonen


Erkki Olavi "Ere" Kokkonen (7 July 1938 – 16 October 2008), born in Savonlinna, was a Finnish film director.

Contents

Ere Kokkonen httpsuploadwikimediaorgwikipediacommonsthu

He worked closely with Spede Pasanen all the way from the 1960s until Spede's death, as a director and also a writer.

Ere Kokkonen Ere Kokkonen Wikipedia

In 1991 Ere Kokkonen founded a film production company, Ere Kokkonen Oy, which is still working.

Awards

Kokkonen was awarded the Special Telvis award in February 2002.

Filmography

Director, writer or actor

  • Millipilleri (1966)
  • Pähkähullu Suomi (1967)
  • Noin seitsemän veljestä (1968)
  • Näköradiomiehen ihmeelliset siekailut (1969)
  • Leikkikalugangsteri (1969)
  • Pohjan tähteet (1969)
  • Jussi Pussi (1970)
  • Speedy Gonzales - Noin 7 veljeksen poika (1970)
  • Kahdeksas veljes (1971)
  • Uuno Turhapuro (1973)
  • Viu-hah hah-taja (1974)
  • Professori Uuno D.G. Turhapuro (1975)
  • Lottovoittaja UKK Turhapuro (1976)
  • Häpy Endkö? Eli kuinka Uuno Turhapuro sai niin kauniin ja rikkaan vaimon (1977)
  • Rautakauppias Uuno Turhapuro – presidentin vävy (1978)
  • Uuno Turhapuron aviokriisi (1981)
  • Uuno Turhapuro menettää muistinsa (1982)
  • Uuno Turhapuron muisti palailee pätkittäin (1983)
  • Uuno Turhapuro armeijan leivissä (1984)
  • Hei kliffaa hei (1985)
  • Uuno Epsanjassa (1985)
  • Uuno Turhapuro muuttaa maalle (1986)
  • Liian iso keikka (1986)
  • Pikkupojat (1986)
  • Vääpeli Körmy ja marsalkan sauva (1990)
  • Uuno Turhapuro – herra Helsingin herra (1991)
  • Vääpeli Körmy ja vetenalaiset vehkeet (1991)
  • Uuno Turhapuro – Suomen tasavallan herra presidentti (1992)
  • Vääpeli Körmy ja etelän hetelmät (1992)
  • Vääpeli Körmy: Taisteluni – Min Kampp (1994)
  • Elämä lyhyt, Rytkönen pitkä (1996)
  • Vääpeli Körmy ja kahtesti laukeava (1997)
  • Johtaja Uuno Turhapuro – pisnismies (1998)
  • Hurmaava joukkoitsemurha (2000)
  • Kymmenen riivinrautaa (2002)
  • Uuno Turhapuro – This Is My Life (2004)
  • References

    Ere Kokkonen Wikipedia


    Topics
     
    B
    i
    Link
    H2
    L