Girish Mahajan

Emilia Krakowska

Updated on
Share on FacebookTweet on TwitterShare on LinkedIn
Nationality  Polish
TV shows  The Peasants
Occupation  actor
Emilia Krakowska httpsuploadwikimediaorgwikipediacommons33
Born  20 February 1940 (age 77) (1940-02-20) Poznan
Movies  The Peasants, The Birch Wood, The Promised Land, The Wedding, Without Anesthesia
Similar  Barbara Wrzesinska, Ignacy Gogolewski, Jan Rybkowski, Władysław Hańcza, Lidia Stanisławska

Kultowe rozmowy emilia krakowska


Emilia Krakowska (born 20 February 1940 in Poznan) is Polish entertainer, film and theater actress.

Contents

Brzezina 1970 official trailer daniel olbrychski olgierd lukaszewicz emilia krakowska


Biography

Emilia Krakowska Wie pod Gwiazdami Emilia Krakowska S1E12 Wie pod Gwiazdami

She graduated from High School in Drezdenko. A graduate of the Theatre Academy in Warsaw (1963). She played in the following theaters: Powszechny in Warsaw (1964-1968), National (1968-1978), Contemporary in Warsaw (1978-1985) and Variety in Warsaw (1985-1991) and Teatr Powszechny in. Jan Kochanowski in Radom in 2008; Wroclaw Comedy Theatre, Drama Theatre; Alexander Hungarian Bialystok and the New Theatre in Slupsk.

Emilia Krakowska Picture of Emilia Krakowska

She is a film actress, and consolidated her position as the participation in a number of television series. In the 1980s, she was a member of the National Council for Culture. She belonged to a group of actors who boycotted the Polish stage after the introduction of martial law in 1981..

In 2005, during the X Festival of Stars in Międzyzdroje she participated in the Promenade of Stars.

In 2013 she was awarded by the Polish section of the International Association of Theatre Critics.

Private life

She has married four times, and is mother of two daughters from the first and second marriage.

Filmography

Emilia Krakowska EMILIA KRAKOWSKA O SOBIE
  • 2013: Na krawędzi – Janina Orpik, matka Marty
  • 2013: Lekarze – Władysława „Sophie" Żera (odc. 25)
  • od 2012: Barwy szczęścia – Antonina
  • 2012-2014: Galeria – Aniela
  • 2009: Ojciec Mateusz – Alicja Lendo (odc. 16 „Wycieczka")
  • 2007-2008: Hela w opałach – Krystyna Trojańska, była teściowa Heli
  • 2005: Magiczne drzewo – babcia Schulz
  • 2004 – 2009: Pierwsza miłość – Natalia Strońska-Radosz
  • 2003: Ciało – Babcia Wanda
  • 1999 – 2007, 2009: Na dobre i na złe – Gabriela Kalita
  • 1993: Czterdziestolatek. 20 lat później – inżynier Halina Małecka-Klecka
  • 1985: Chrześniak – Zosia
  • 1980: Tylko Kaśka – sąsiadka Okońska
  • 1977: Nie zaznasz spokoju – Krystyna
  • 1976: Brunet wieczorową porą – nauczycielka oprowadzająca dzieci po muzeum
  • 1974: Ziemia obiecana – Gitla
  • 1973: Droga – Stefa (odc. 2 „Numer próbny")
  • 1973: Chłopi – Jagna Pacześ (Borynowa)
  • 1973: Jak to się robi – Alina Kubacka, kierowniczka Domu Pracy Twórczej „Muza"
  • 1972: Chłopi – Jagna
  • 1972: Wesele – Marysia, siostra panny młodej
  • 1972: Kopernik – żona złodzieja Kacpra (odc. 3)
  • 1971: Seksolatki – Wanda, partnerka Marka Kowalika
  • 1970: Brzezina – Malina – wiejska dziewczyna
  • 1964: Pingwin – dziewczyna w budce telefoniczne
  • 1964: Nieznany – pielęgniarka
  • Polish dubbing

  • 2009: Hannah Montana: Film – Babcia Ruby

  • Emilia Krakowska Emilia Krakowska zdradza Crka nie pozwala mi umrze SEpl

    Emilia Krakowska Emilia Krakowska artykuy zdjcia wiadomoci archiwum Sepl

    References

    Emilia Krakowska Wikipedia


    Similar Topics
    Ignacy Gogolewski
    Jan Rybkowski
    The Peasants
    Topics