Tripti Joshi

Edwige Feuillère

Other names  Cora Lynn
Years active  1931-1995

Name  Edwige Feuillere
Role  Film actress
Edwige Feuillere mediasunifranceorgmedias22922758341formatp
Full Name  Edwige Louise Caroline Cunatti
Born  29 October 1907 (1907-10-29) Vesoul, Haute-Saone, Franche-Comte, France
Died  November 13, 1998, Boulogne-Billancourt, France
Spouse  Pierre Feuillere (m. 1930–1933)
Awards  Honorary Cesar, Moliere Award for Best Actress
Nominations  BAFTA Award for Best Foreign Actress
Movies  Love Is My Profession, Lucrezia Borgia, The Eagle with Two Heads, Olivia, Sarajevo
Similar People  Claude Autant‑Lara, Jacqueline Audry, Georges Lampin, Yves Allegret, Jacques de Baroncelli

Les amours ce le bres 1961 edwige feuillere simone signoret brigitte bardot


Edwige Feuillère (29 October 1907 – 13 November 1998) was a distinguished French stage and film actress.

Contents

Edwige Feuillère theredlistcommediadatabasemusesiconcinemawo

She was born Edwige Louise Caroline Cunatti to an Italian architect father and an Alsace-born mother. She was raised primarily in Dijon. In 1931 she married actor Pierre Feuillère, from whom she separated two years later (1933), but kept his surname. They had no children. She acted from 1931 until 1995.

She died of natural causes, aged 91.

L aigle a deux te tes 1948 edwige feuillere jean marais eng sub


Filmography

Edwige Feuillère Edwige Feuillre Muses Cinematic Women The Red List
  • 1931 : The Champion Cook dir. Alberto Cavalcanti – Régine
  • 1931 : La Fine Combine (short) dir. André Chotin – Mado, the mistress
  • 1931 : Mam'zelle Nitouche dir Marc Allégret
  • 1932 : Le Beau Rôle (short) dir. Roger Capellani
  • 1932 : Maquillage dir. Karl Anton – Ketty
  • 1932 : Monsieur Albert dir. Karl Anton – La comtesse Peggy Ricardi
  • 1932 : La Perle dir. René Guissart – Viviane Lancenay
  • 1932 : Topaze dir. Louis Gasnier – Suzy
  • 1932 : Une petite femme dans le train dir. Karl Anton – Adolphine
  • 1932 : Une étoile disparaît dir. Robert Villers – "sous réserves"
  • 1933 : Les Aventures du roi Pausole dir. Alexis Granowski – Diane
  • 1933 : Matricule 33 dir. Karl Anton – Héléna Schweringen
  • 1933 : La Voix de métal or "L'appel de nuit" dir. Youly Marca-Rosa – La comtesse Viana
  • 1933 : Ces messieurs de la Santé dir. Pierre Colombier – Fernande
  • 1934 : Le Miroir aux alouettes dir. Hans Steinhoff & Roger Le Bon – Délia
  • 1934 : Toi, que j'adore dir. Géza von Bolváry & Albert Valentin – Jacqueline Boulanger
  • 1935 : Golgotha dir. Julien Duvivier – Claudia Procula
  • 1935 : Lucrezia Borgia dir. Abel Gance – Lucrèce Borgia
  • 1935 : Barcarolle dir. Gerhard Lamprecht & Roger Le Bon – Giacinta
  • 1935 : La Route heureuse dir. Georges Lacombe – Suzanne
  • 1935 : Amore Italian version of the previous film, dir. Carlo L. Bragaglia – Suzanne
  • 1935 : Stradivarius dir. Albert Valentin & Géza von Bolváry – Maria Belloni
  • 1936 : Compliments of Mister Flow dir. Robert Siodmak – Lady Héléna Scarlett
  • 1937 : Marthe Richard, au service de la France dir. Raymond Bernard – Marthe Richard
  • 1937 : Woman of Malacca dir. Marc Allégret – Audrey Greenwood
  • 1937 : Feu ! dir. Jacques de Baroncelli – Edwige Elno
  • 1938 : J'étais une aventurière dir. Raymond Bernard – Véra Vronsky
  • 1939 : The Emigrant dir. Léo Joannon – Christiane
  • 1940 : Sans lendemain dir. Max Ophüls – Evelyne
  • 1940 : Sarajevo dir. Max Ophüls – La comtesse Sophie Choteck
  • 1942 : Mam'zelle Bonaparte dir. Maurice Tourneur – Cora Pearl, the courtesan
  • 1942 : La Duchesse de Langeais dir. Jacques de Baroncelli – Antoinette de Langeais
  • 1942 : L'Honorable Catherine dir. Marcel L'Herbier – Catherine Roussel
  • 1943 : Lucrèce dir. Léo Joannon – Lucrèce, the celebrated actress
  • 1945 : La Part de l'ombre dir. Jean Delannoy – Agnès Noblet
  • 1945 : Tant que je vivrai dir. Jacques de Baroncelli – Ariane
  • 1946 : Once is Enough (film) dir. Andrée Feix – Christine Jourdan, sculptor
  • 1946 : The Idiot dir. Georges Lampin – Nastasia Philipovna
  • 1947 : L'Aigle à deux têtes dir. Jean Cocteau – La reine Natascha
  • 1948 : Woman Hater dir. Terence Young – Colette Marly
  • 1948 : La Norvège sans les vikings documentary she produced
  • 1949 : Julie de Carneilhan dir. Jacques Manuel – Julie de Carneilhan
  • 1950 : Souvenirs perdus dir. Christian-Jaque – Florence in the segment: "La statuette d'Osiris"
  • 1951 : Olivia dir. Jacqueline Audry – Mlle Julie
  • 1951 : Le Cap de l'espérance dir. Raymond Bernard – Lyria, landlady of the "Sea-Bar"
  • 1952 : Adorables Créatures dir. Christian-Jaque – Denise Aubusson, the elegant widow
  • 1954 : Le Blé en herbe dir. Claude Autant-Lara – Mme Camille Dalleray, the woman in white
  • 1955 : Les Fruits de l'été dir. Raymond Bernard – Sabine Gravières, the antique dealer
  • 1956 : Le Septième Commandement dir. Raymond Bernard – La princesse Nadia Vronskaïa
  • 1957 : Quand la femme s'en mêle dir. Yves Allégret – Maine, former wife of Félix
  • 1958 : En cas de malheur dir. Claude Autant-Lara – Viviane Gobillot, the wife of André
  • 1958 : La Vie à deux dir. Clément Duhour – Françoise Sellier, ex: Carreau
  • 1961 : Le Crime ne paie pas, an anthology film inspired by the comic strips of Paul Gordeaux, dir. Gérard Oury – La duchesse Lucrezia in the segment: "Le masque"
  • 1961 : Les Amours célèbres an anthology film inspired by the comic strips of Paul Gordeaux, dir. Michel Boisrond – Mlle Rancourt in the segment: "Les comédiennes"
  • 1964 : La Bonne Occase dir. Michel Drach – La comtesse de Saint-Plas
  • 1964 : Aimez-vous les femmes ? dir. Jean Léon – La tante Flo
  • 1967 : Et si on faisait l'amour ("Sensi facciamo l'amore") dir. Vittorio Caprioli – Giuditta Passani
  • 1967 : La Route d'un homme – short – dir. Georges Hacquard – voice part only
  • 1969 : Clair de Terre dir. Guy Gilles – Mme Larivière
  • 1970 : OSS 117 prend des vacances dir. Pierre Kalfon – La comtesse de Labarthe
  • 1975 : La Chair de l'orchidée dir. Patrice Chéreau – Mme Bastier-Wegener
  • 1982 : Cher menteur (TV film)

  • Edwige Feuillère EDWIGE FEUILLERE GRANDE DAME DU THTRE FRANAIS CINETOM
    Edwige Feuillère EDWIGE FEUILLERE Grande dame du septime art Mon Cinma moi
    Edwige Feuillère Edwige Feuillre Wikipdia

    References

    Edwige Feuillère Wikipedia


    Similar Topics
    Georges Lampin
    Jacqueline Audry
    Jacques de Baroncelli
    Topics
     
    B
    i
    Link
    H2
    L