Nisha Rathode (Editor)

Amparo Soler Leal

Updated on
Share on FacebookTweet on TwitterShare on LinkedInShare on Reddit
Covid-19
Occupation  Actress
Years active  1953–2009

Name  Amparo Leal
Role  Film actress
Amparo Soler Leal wwwspainisculturecomexportsitesculturamultim
Full Name  Maria Amparo Soler Leal
Born  23 August 1933 (1933-08-23) Madrid, Spain
Died  October 25, 2013, Barcelona, Spain
Spouse  Alfredo Matas (m. 1969–1996), Adolfo Marsillach (m. 1954–1956)
Parents  Salvador Soler Mari, Milagros Leal
Movies  La gran familia, Placido, The Crime of Cuenca, Bicycles Are for the Summer, Paris‑Timbuktu
Similar People  Milagros Leal, Adolfo Marsillach, Luis Garcia Berlanga, Jaime de Arminan, Jaime Chavarri

Fallece Amparo Soler Leal a los 80 años de edad


Amparo Soler Leal (23 August 1933 – 25 October 2013) was a Spanish film actress.

Contents

Amparo Soler Leal Amparo Soler Leal la actriz de la Espaa de Berlanga

She was married to Adolfo Marsillach from 1954–56, and to film producer Alfredo Matas from 1969 until his death in 1996. She worked often with Luis García Berlanga.

Amparo Soler Leal Fallece la actriz Amparo Soler Leal Escenarios El

Fallece en barcelona la actriz amparo soler leal a los 80 anos


Selected filmography

Amparo Soler Leal Las redes sociales se despiden de la actriz Amparo Soler
  • Such is Madrid (1953)
  • Women's Town (1953)
  • Usted puede ser un asesino (1961)
  • Plácido (1961)
  • Vuelve San Valentín (1962)
  • La gran familia (1962)
  • The Mustard Grain (1962)
  • The Thief of Tibidabo (1964)
  • Las que tienen que servir (1967)
  • El bosque del lobo (1970)
  • The Discreet Charm of the Bourgeoisie (1972)
  • Tamaño natural (1973)
  • El amor del Capitán Brando (1973)
  • Jo, Papá (1975)
  • La adúltera (1975)
  • Retrato de familia (1976)
  • La escopeta nacional (1977)
  • El crimen de Cuenca (1980)
  • Gary Cooper que estás en los cielos (1980)
  • Patrimonio Nacional (1980)
  • Las aventuras de Enrique y Ana (1981)
  • Martes y trece...ni te cases ni te embarques (1982)
  • Nacional III (1982)
  • Bearn o la sala de las muñecas (1982)
  • Las bicicletas son para el verano (1983)
  • La vaquilla (1984)
  • ¿Qué he hecho yo para merecer esto? (1984)
  • Todos a la cárcel (1993)
  • París Tombuctú (1999)

  • Amparo Soler Leal Fallece a los 80 aos la actriz Amparo Soler Leal

    References

    Amparo Soler Leal Wikipedia


    Topics
     
    B
    i
    Link
    H2
    L