Nisha Rathode (Editor)

Aleksander Zabczynski

Updated on
Share on FacebookTweet on TwitterShare on LinkedInShare on Reddit
Nationality  Polish
Role  Movie actor
Name  Aleksander Zabczynski

Years active  1926-1939
Occupation  Actor
Albums  Jak Drogie Sa Wspomnienia
Aleksander Zabczynski ALEKSANDER ABCZYSKI PIERWSZY AMANT POLSKIEGO KINA
Born  July 24, 1900 (1900-07-24) Warsaw,  Poland
Died  May 31, 1958, Warsaw, Poland
Spouse  Maria Zabczynska (m. ?–1958)
Movies  Bedzie lepiej, The Three Hearts, Zlota Maska, A Diplomatic Wife
Similar People  Tola Mankiewiczowna, Eugeniusz Bodo, Adolf Dymsza, Jadwiga Smosarska, Helena Grossowna

Aleksander zabczynski henryk gold orch nadine 1934


Aleksander Żabczyński (24 July 1900 in Warsaw – 31 May 1958 in Warsaw), was a Polish stage and movie actor, one of the most popular actors during the interwar period in Poland.

Contents

Aleksander Zabczynski Aleksander Zabczynski by Julanna on DeviantArt

Juz nie zapomnisz mnie avi aleksander zabczynski wspomnienia


Filmography

Aleksander Zabczynski Aleksander abczyski od uwielbienia do inwigilacji
  • Czerwony błazen (1926)
  • Ziemia obiecana (1927)
  • Dzikuska (1928)
  • Janko Muzykant (1930)
  • Głos serca (1931)
  • Kobieta, która się śmieje (1931)
  • Dzieje grzechu (1933)
  • Córka generała Pankratowa (1934)
  • Śluby ułańskie (Soldiers' Celibacy aka Ulan Weddings) (1934)
  • Panienka z poste restante (1935)
  • Manewry miłosne (Love Manoeuvres) (1935)
  • Ada! To nie wypada! (Ada, Don't Do That!) (1936)
  • Tajemnica Panny Brinx (Miss Brinx' Secret) (1936)
  • Będzie lepiej (1936)
  • Jadzia (1936)
  • Pani minister tańczy (1937)
  • A Diplomatic Wife (1937)
  • Snow White and the Seven Dwarfs (1937) (Polish dubbing as Prince)
  • Kobiety nad przepaścią (1938)
  • Królowa przedmieścia (Queen of the Suburbs) (1938)
  • Zapomniana melodia (1938)
  • Żona i nie żona (1939)
  • Sportowiec mimo woli (1939)
  • Biały Murzyn (1939)
  • Trzy serca (1939)
  • Złota Maska (1939)

  • Aleksander Zabczynski HISTORIA POLSKIEGO FILMU AKTORZY AKADEMIA POLSKIEGO FILMU
    Aleksander Zabczynski HISTORIA POLSKIEGO FILMU AKTORZY AKADEMIA POLSKIEGO FILMU
    Aleksander Zabczynski httpsuploadwikimediaorgwikipediacommonsthu

    References

    Aleksander Żabczyński Wikipedia


    Similar Topics
    Adolf Dymsza
    Eugeniusz Bodo
    Jadwiga Smosarska
    Topics