Sponsored Links
 
Topics
Sponsored Links
 
 
Siddhesh Joshi

Edoardo Bencivenga

Name  Edoardo Bencivenga
Role  Film director
Died  June 6, 1934, Rome, Italy

Edoardo Bencivenga La piovra by Edoardo Bencivenga 1919 Amleto Novelli Francesca
Movies  Mariute, The Pride, DuBarry

Edoardo Bencivenga (Naples, ? – Rome, June 6, 1934) was an Italian film director; Bencivegna started in 1907 filming his first short film Raffaello e la Fornarina , in his career he made over 60 films, the last one in 1922.

Filmography

  • Raffaello e la Fornarina – short film (1907)
  • L'uomo dalla testa dura (1908)
  • Raffaello Sanzio e la fornarina (1909)
  • L'ignota – short film (1910) –
  • Il serpe – short film (1910)
  • Il barone Lagarde – short film (1910) –
  • Maria Bricca (1910)
  • I cavalieri della morte – short film (1910) –
  • L'innocente (1911)
  • Pietà di mamma – short film (1911)
  • Il processo Clémenceau (1912)
  • Se fossi Re! – short film (1912)
  • La nave – short film (1912) – come Eduardo Bencivenga
  • Il fischio della sirena – short film (1912)
  • Il ragno – short film (1913)
  • Cuor di poeta – short film(1913)
  • L'epopea napoleonica (1914)
  • Fata Morgana – short film (1914)
  • La du Barry (1914)
  • DuBarry (1915)
  • L'onore di morire (1915)
  • Cuore ed arte (1915)
  • Il dubbio – short film (1915)
  • Savoia, urrah! – short film (1915)
  • Guerra redentrice (1915)
  • Alla bajonetta!.. (1915) – as Eduardo Bencivenga
  • Eroismo di madre – cortometraggio (1915)
  • Il sacrificio del nonno – short film (1915)
  • Il ridicolo (1916)
  • Don Giovanni (1916 film) (1916)
  • Trama sventata (1916)
  • Il nemico occulto (1916)
  • Il medaglione – short film (1916)
  • Ferréol (film 1916) (1916)
  • L'anello di Pierrot (1917)
  • La figlia di Jorio (1917 film) (1917)
  • Pazzia contagiosa – short film (1917)
  • Le due orfanelle (1918 film) (1918)
  • P.L.M. ossia l'assassinio della Paris-Lyon-Mediterranée (1918)
  • Mariute (1918)
  • L'orgoglio (1918)
  • Voca e canta – short film (1918)
  • L'ira (1918)
  • Fiamme avvolgenti (1918)
  • L'invidia (1919)
  • Sullivan (1919)
  • Il cieco (1919)
  • La piovra (1919)
  • La leggenda dei tre fiori (1919)
  • La lussuria (1919)
  • L'onore della famiglia (1919)
  • La morte civile (1919)
  • La colpa vendica la colpa (1919)
  • Il cuore di Roma (1919)
  • La donna dai capelli d'oro (1920)
  • La follia del giuoco (1920)
  • Fino alla tenebra (1920)
  • Il marito perduto (1920)
  • La donna, il diavolo, il tempo (1921)
  • La moglie di sua eccellenza (film 1921) (1921)
  • Il figlio di Coralie (1921)
  • Hermione (1921 film) (1921)
  • Dionisia (1921 film) (1921)
  • Il dubbio (1921)
  • Non è resurrezione senza morte (1922)
  • References

    Edoardo Bencivenga Wikipedia


    Similar Topics

    Valley of the Wolves: Iraq

    Bohumil Brhel

    Judith Plaskow

    Ibrahim Hazboun

    Craig Trindall

    Hassan Niazi

    Sponsored Links
    B
    i
    Link
    H2
    L