Harman Patil (Editor)

Daeyang Gallery and House

Updated on
Share on FacebookTweet on TwitterShare on LinkedInShare on Reddit
Covid-19
Location  Seoul, South Korean
Opening  June 2012
Opened  June 2012
Architect  Steven Holl
Completed  2012
Floor area  10703 sf
Construction started  2008
Daeyang Gallery and House wwwstevenhollcommediafiles408DaeyangSHA816
Similar  Campbell Sports Center, Horizontal Skyscraper – Vanke, Cite de l'Ocean et du Surf, Sifang Art Museum, Independence Temple

The Daeyang Gallery and House, designed by Steven Holl Architects, is located in the Kangbuk neighborhood of Seoul, South Korea. The geometry of the roof plan was inspired by a 1967 sketch for a music score by Hungarian composer István Anhalt.

Daeyang Gallery and House Daeyang Gallery and House Steven Holl Architects ArchDaily

Three pavilion, one for entry, one event space, and one residential, are separated by a reflecting pool. Below, they are connected by a continuous art gallery space. Skylights cut in the roof of the pavilions and in the base of the reflecting pool bring natural light to the spaces, and gallery level below.

Daeyang Gallery and House Daeyang Gallery and House Seoul Building by Steven Holl earchitect

The interiors of the pavilions have red and charcoal stained wood, and the exterior is a rain screen of patinated copper.

Daeyang Gallery and House Fellert Daeyang Gallery and House

The 10703 sf house and gallery was completed in June 2012.

Daeyang Gallery and House Daeyang Gallery and House Steven Holl Korea Simbiosis News
Daeyang Gallery and House Daeyang Gallery amp House Steven Holl BETA
Daeyang Gallery and House Daeyang Gallery and House by Steven Holl Architects Dezeen

References

Daeyang Gallery and House Wikipedia


Topics
 
B
i
Link
H2
L